festival faits divers

Vijf mooie volle zalen en leuke Q&A's later is het Nederlands Filmfestival weer voorbij. Win/Win kreeg nominaties van de Moviesquad jongerenjury en een nominatie voor beste filmposter. Marco Vermaas werd genomineerd voor een gouden kalf voor zijn geluidsontwerp voor Win/Win:

"Marco Vermaas geeft doeltreffend de hectische wereld van de beurshandelaar vorm. In die chaos van geluid weet hij de kijker op overtuigende wijze dicht bij het conflict van de belangrijkste personages te houden. In de kakofonie van schreeuwende mensen, ratelende telefoons en knorrende en piepende computers ontgaat ons geen detail van dialoog of emotie."

Ook reikte Marc Bary de eerste DVD en Soundtrack uit. Vanaf 1 november verkrijgbaar. Toen op de laatste dag van het festival goed nieuws uit de VS: AFI Fest (bijzonder festival te L.A.) heeft Win/Win geselecteerd! Verder is de film aan een reisje begonnen langs Vancouver, Berlijn, Mannheim, Sevilla, Warsaw en vele andere prachtsteden.

Hier in het barre laagland gaat ondergetekende na omzwervingen door India weer wat maanden het schrijfhonk in om te werken aan de komende drie films. Gelukkig wel in gezelschap van Den Bok en Van Es.