log II

enige luchthavengedachten bij nacht wachten het betitelen van tijd als 'verloren' om dit verlies vervolgens te kunnen aanwenden als excuus om ongenoegen en gewichtigheid te tonen.

vliegen het tijdelijk tegen betaling aan laten meten van vleugels om een horizon te verbreden.

roken de verkorting van de adem meten [sigaret: ademverkortingsmeter]

stenigen het transformeren van o.a. overspeligen tot bloedige monumenten van vermeende rechtvaardigheid [wenselijkerwijs uitgevoert door leden van de w.z.z. {werpers zonder zonden}]

20IX1999 vanochtend opgestaan uit een 15 jaar oude warmte. warmte die na de dood van bomp toch is meeverhuisd naar heemstede. de gele weelde van een donzen droomwereld. wederom overtuigd van een van de weinige objectieve waarheden in mijn leven: 'ik heb de beste oma van de wereld'.

'het logeerbed van oma' is vaak teruggebracht tot clichÈ & inspiratiebron & literaire gemeenplaats met een wolligheid die te rijk is aan woorden om over liefde te spreken. maar nu begrijp ik dat al die denkers en schrijvers mijn oma nooit gekend hebben.

NL/NS de wereld zou stoppen met draaien als het volkomen evenwicht van de blauwe lucht, de groene weidewereld en de gele trein opgeheven zou worden. de kleine wolken die boos en donkergrijs in de lucht hangen om even later te zwichten onder het dwingende gele gelach van de zon. er loopt een rechte rij koeien langs het prikkeldraad. twee aan twee aan twee en dan een boer. in een blauwe overal met een witte plastic emmer in zijn hand.

26IX1999 de noordzee blote voeten. de zee neemt alles opnieuw. we sprinten. als gekken. en hij wint. natuurlijk. ik heb haar gemist. meer dan andere liefdes.